Siirry sisältöön

Hämeen ilmastovahti kokoaa maakunnan ilmastoteot yhteen paikkaan

Uutiset 20.5.2022

Hämeen ilmastovahti on ensimmäinen maakunnallisesti toteutettava verkkopalvelu, joka kokoaa yhteen palvelussa mukana olevien organisaatioiden ilmasto-, kiertotalous- ja ympäristötoimet. Hämeen ilmastovahdissa ovat mukana kaikki Kanta-Hämeen kunnat sekä muita organisaatioita. FISU-kunnista mukana ovat Riihimäki ja Forssa. Vahtiin on kirjattu jo yli 500 toimenpidettä, kuten katulamppujen vaihtaminen LED-valoiksi, biokaasubussien hankinta, etätyömahdollisuuksien lisääminen, hävikkiruoan hyödyntäminen tai pohjavesien suojelusuunnitelma.

Maakunnallinen ilmastovahti madaltaa myös pienempien kuntien ja muiden toimijoiden liittymistä mukaan sekä tehostaa alueen ilmastotyötä. Ilmastotyötä tekevien verkoston kokoaminen on aloitettu ilmastovahdissa mukana olevien organisaatioiden kesken. Kun kaikki toimet löytyvät samasta paikasta ja niille on nimetty vastuuhenkilö, tulee mukana olevien organisaatioiden ilmastotyö näkyväksi ja ilmastotyön vastuunjako selkeytyy.

HAMK toteuttaa Hämeen Ilmastovahti -hanketta yhdessä Hämeen liiton kanssa. Hanke on saanut rahoitusta ympäristöministeriön Kuntien ilmastoratkaisut -ohjelmasta. Hankkeen päätyttyä joulukuussa ilmastovahdin hallinnointi siirtyy Hämeen liitolle.

Tutustu Hämeen ilmastovahtiin: Hämeen ilmastovahti(siirryt toiseen palveluun)