Siirry sisältöön

Jaa edistyksellinen tekosi Kestävyysloikka.fi:ssä!

Uutiset 16.2.2022

Kuva. Suomen ympäristökeskus SYKE on uudistanut Energia- ja materiaaliloikka -verkkopalvelunsa Kestävyysloikaksi. Kestävyysloikka on SYKEn tarjoama ja ylläpitämä alusta ilmasto-, kiertotalous- ja luontoratkaisujen esittelemiseksi ja levittämiseksi.

Kustannustehokas tapa kestävyysmurroksen edistämiseksi

Palvelu on avoin, pysyvä ja ilmainen kaikille toimijoille: kunnille, yrityksille, järjestöille, asukkaille, seurakunnille, tutkimushankkeille jne.

Palvelun tarkoituksena on koota edistykselliset käytännöt yhteen palveluun siten, että eri toimijoiden ei tarvitse käyttää resursseja omien referenssipalveluidensa rakentamiseen ja ylläpitoon.

”Kestävyysmurroksesta kiinnostuneiden ja sitä edistävien tahojen kannalta on myös mielekästä, että toimenpiteet löytyvät saman osoitteen alta. Haluamme tarjota valtakunnallista ja kansainvälistä näkyvyyttä edistyksellisille toimenpiteille ja auttaa niiden monistamisessa joka puolelle Suomea”, verkkopalvelun päätoimittaja Ulla Ala-Ketola Suomen ympäristökeskuksesta sanoo.

Sisältöjä voi esittää missä tahansa verkkopalvelussa

Kestävyysloikan sisältöjä voi upottaa mihin tahansa verkkopalveluun loikkaliitännäisen avulla.

Esimerkiksi yritys voi laittaa omille sivuilleen upotuksen omista loikistaan tai kunta kaikista sen alueella tehdyistä loikista. Loikkaliitännäiseen voi hakea loikkia kategorian, asiasanan, sijaintikunnan tai -maakunnan, hankkeen tai toimijan perusteella.

Palveluun halutaan vaikuttavia toimenpiteitä, jotka selkeästi edistävät ilmastonmuutoksen hillintää, kiertotaloutta ja luontokadon pysäyttämistä. SYKE tarkistaa toimenpiteet ennen julkaisemista.

Palvelu julkaistaan suomeksi ja englanniksi. SYKEllä on valmius ruotsinkielisen käyttöliittymän avaamiseen, jos eri tahoilla on valmius tuottaa palveluun sisältöjä.

Linkki palveluun: Kestävyysloikka.fi(siirryt toiseen palveluun)

    Lisätietoja:
    Suomen ympäristökeskus SYKE
    Kestävyysloikan päätoimittaja, viestintäasiantuntija Ulla Ala-Ketola
    puh. 050 465 5883
    ulla.ala-ketola@syke.fi