Siirry sisältöön

Kuopio: Tahkon alueella matkaillaan vastuullisesti

Uutiset 13.5.2022

Kuopion Tahkon matkailualueella on tavoitteenaan saavuttaa Sustainable Travel Finland -merkki vuoteen 2024 mennessä. Tavoitteen toteuttamisessa on mukana noin 20 alueen matkailuyritystä.

Tahkon alueen kestävää matkailua on edistänyt etenkin Sustainable Tahko -hanke (2020–2021). Tahkon alueella on saavutettu hankkeen alkamisen jälkeen yli 25 toimipaikkakohtaista ympäristösertifikaattia sekä yhdeksän Sustainable Travel Finland (STF) -merkkiä.

Ennen kuin yritys on voinut hakea STF-merkin suorittamista, on sen tullut suorittaa seitsemän askeleen kestävän matkailun kehittämispolku. Yhtenä askeleena on, että yrityksellä tulee olla jokin kestävää matkailua tukeva sertifikaatti. Tahkon alueen yritysten keskuudessa suosituin ympäristösertifikaatti on ollut Ekokompassi ja toiseksi suosituin Green Key -ympäristöjärjestelmä.

Vastuullisuus on tahkolaisille tärkeä arjessa kulkeva arvo. Alueen yrittäjät uskovat, että matkailun kehittäminen kestävämmäksi on hyväksi alueelle nyt ja tulevaisuudessa. Lisäksi alueen vastuullisuuteen panostaminen parantaa alueen asukkaiden ja sinne saapuvien vierailijoiden viihtyvyyttä sekä hyvinvointia. Uuden vastuullisemman statuksen myötä matkailijat voivat nauttia matkakohteen elämyksistä tietäen, että ympäristö ja paikallisten hyvinvointi on otettu matkailussa huomioon.

Lue lisää vastuullisesta matkailusta Tahkolla:
Vastuullinen matkailu Tahkolla(siirryt toiseen palveluun) (tahko.com)
Matkalla kohti Sustainable Travel Finland -destinaatiomerkkiä(siirryt toiseen palveluun) (tahko.com)
Tahkon matkailuyritykset kestävän kehityksen polulla(siirryt toiseen palveluun) (Ekokompassi.fi)