Siirry sisältöön

Lahti on valittu Euroopan 100 edelläkävijäkaupungin joukkoon

Uutiset 28.4.2022

Lahti on valittu mukaan EU:n uuteen 100 hiilineutraalia ja älykästä kaupunkia -ohjelmaan. Mukaan valitut kaupungit saavat räätälöityä tukea ilmastosopimuksen laatimiseen ja toteutukseen.

Euroopan komission tavoitteena on tukea ainakin 100 eurooppalaista kaupunkia saavuttamaan hiilineutraalisuuden vuoteen 2030 mennessä. Lahden kaupungin tavoitteena on olla ensimmäisenä suurena kaupunkina Suomessa hiilineutraali jo vuoteen 2025 mennessä.

– EU:n uuteen kaupunkiohjelmaan pääseminen tukee suoraan kaupungin hiilineutraaliustavoitteen 2025 toteutumista. Se avaa uusia mahdollisuuksia rahoitukseen ja yhteistyöhön muiden kaupunkien, yliopistojen, korkeakoulujen ja yritysten kanssa, sanoo kaupunginjohtaja Pekka Timonen.

EU tavoittelee hiilineutraaliutta 2050 mennessä, ja kaupunkien rooli tavoitteen saavuttamisessa on merkittävä, sillä suuri osa päästöistä syntyy kaupungeissa. Sadan kaupungin joukkoon valitut edelläkävijäkaupungit kehittävät ja pilotoivat toimenpiteitä ja toimivat esimerkkeinä muille eurooppalaisille kaupungeille.

Lahden lisäksi Suomesta ovat mukana Lappeenranta, Espoo, Helsinki, Turku ja Tampere.