Siirry sisältöön
Tervetuloa Fisu-verkostoon

Liity resurssiviisaiden edelläkävijöiden joukkoon!

Fisu (Finnish Sustainable Communities) resurssiiviisaiden edelläkävijäkuntien verkosto on tarkoitettu kunnille, jotka haluavat edistää kestävien ratkaisujen käyttöönottoa kansallisina edelläkävijöinä. Fisu-verkosto tavoittelee päästöttömyyttä, jätteettömyyttä ja globaalisti kestävää kulutusta vuoteen 2050 mennessä.

Fisu-verkostoon kuuluu jo yksitoista kuntaa: Forssa, Hyvinkää, Ii, Joensuu, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Riihimäki, Turku ja Vaasa. Verkosto on avoin ja siihen liittyminen on mahdollista jatkuvasti.

Verkoston toiminta on aktiivista ja konkreettista yhteiskehittämistä. Verkostossa kehitetään ratkaisuja, työkaluja ja malleja, joilla kunnat ja sen alueen toimijat voivat vauhdittaa resurssiviisasta toimintaa ja saavuttaa kunniahimoiset tavoitteet. Verkosto toimii aktiivisessa yhteistyössä muiden kuntaverkostojen ja kansallisten toimijoiden kanssa.

Verkoston koordinaattoreina toimivat valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva ja Suomen ympäristökeskus Syke, jotka yhdessä muodostavat Fisu-kuntia tukevan palvelukeskuksen. Fisu-verkoston toimintaa ohjaa yhteistyökumppaneista muodostuva neuvottelukunta, jossa ovat edustettuina Sitra, Motiva, Syke, Kuntaliitto, ympäristöministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, maa- ja metsätalousministeriö sekä verkostokuntien edustajat.

Kysy lisää Fisu-verkoston toiminnasta ja verkostoon liittymisestä

Tule kuulemaan ja keskustelemaan Fisu-verkostosta! Fisu-verkoston palvelukeskus järjestää verkostosta kiinnostuneille kunnille vapaamuotoisen Teams-tilaisuuden torstaina 6.6.2024, klo 10–11.

Lisätietoja:

Fisu-kunnaksi liittymisestä verkoston verkkosivuilla (fisunetwork.fi)

Motiva Oy
johtava asiantuntija Okariina Rauta
puh. 09 6122 5071 ja 041 524 7621
etunimi.sukunimi@motiva.fi

Suomen ympäristökeskus
suunnittelija Venla Riekkinen
puh. 029 525 1942
etunimi.sukunimi@syke.fi