Siirry sisältöön

Fisu-verkoston uudet verkkosivut on julkaistu

Uutiset 28.8.2023

Löydät verkkosivuilta Fisu-kuntien uudistetut esittelyt, joissa kunnat kertovat tavoistaan tehdä ilmasto- ja kiertotaloustyötä.

Fisu (Finnish Sustainable Communities) on edelläkävijäkuntien verkosto, joka tavoittelee päästöttömyyttä, jätteettömyyttä ja globaalisti kestävää kulutusta vuoteen 2050 mennessä. Fisuun kuuluu tällä hetkellä yksitoista kuntaa: Forssa, Hyvinkää, Ii, Joensuu, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Riihimäki, Turku ja Vaasa. Verkoston koordinaattoreina toimivat Suomen ympäristökeskus SYKE ja Motiva.

Fisu-verkoston verkkosivut uusittiin kesän 2023 aikana. Jatkossa sivut toimivat Motivan ylläpitäminä WordPress-alustalla. Uudistuksen yhteydessä koko sivuston sisältö tarkistettiin ja päivitettiin tarvittavilta osin. Fisu-kaupungit uudistivat muun muassa esittelynsä, joissa he kertovat ilmasto- ja kiertotaloustyöstään.

Sivusto on Fisu-verkoston käyntikortti, jonka tarkoitus on kertoa Fisusta, sen tavoitteista ja toiminnasta. Fisu työskentelee erityisesti hankkeiden kautta. Hankkeet-osio esittelee kaikki menneet ja nykyiset yhteishankkeet. Syksyllä 2023 on käynnissä Reijo-hanke, jossa kunnat kehittävät uusia ilmastotiedolla johtamisen tapoja. Lue lisää Reijo-hankkeesta.

Uudistetun sivuston etusivulla julkaistaan uutisia, jotka kertovat Fisu-kuntien ilmastotyöstä ja kiertotaloustoimista. Uutisissa kerrotaan myös Motivan ja Syken tarjoamista palveluista ja työkaluista kuntien työn tueksi. Tutustu työkaluihin ja palveluihin Tuki Fisu-kunnille -osiossa.

Kuva: John Schnobrich, Unsplash