Siirry sisältöön

Julkiset hankinnat – KEINO-osaamiskeskus

KEINO-osaamiskeskus tukee hankkijoita kestävien ja innovatiivisten julkisten hankintojen kehittämisessä. KEINO-osaamiskeskuksessa kehitetään asiantuntijayhteistyössä kestäviin ja innovatiivisiin hankintoihin liittyvää osaamista, johtamista, mittaamista, yritysyhteistyötä sekä edistetään uusien ratkaisujen ja toimintamallien skaalautumista.

Palvelu julkisille hankkijoille

KEINO-osaamiskeskuksen palvelut on ensisijaisesti suunnattu julkisille hankintayksiköille. KEINO tekee yhteistyötä muun muassa yritysten, järjestöjen ja toimialaliittojen kanssa. Palvelut ovat maksuttomia.

Vaikuttavien hankintojen yhteiskehittäminen ja hankintaosaamisen kasvattaminen
Esimerkiksi Innovation Broker (innovaatiovälittäjä), hankintojen green deal -sopimukset, kehittäjäryhmä- ja verkostotoiminta, TKI-hankintojen osaamisen kehittäminen.

Hankintojen johtaminen

Esimerkiksi hankintojen johtamisen kehittämisohjelma (KEINO-akatemia), teema-akatemiat, johtamisen jatkuva parantaminen, mittaamisen ja vaikuttavuuden arvioinnin kehittäminen.

Hankintojen johtamista ja toteuttamista tukevat palvelut

Esimerkiksi neuvonta,materiaalipankki (mm. oppaita, selvityksiä, itseopiskeluaineistoja, esimerkkejä) alueellinen muutosagenttitoiminta, ja erilaiset työkalut.

Mikä KEINO-osaamiskeskus?

Kestävien ja innovatiivisten julkisten hankintojen verkostomainen osaamiskeskus KEINO on osa hallitusohjelman toteutusta. Sen toimintaa ohjaa ja rahoittaa työ- ja elinkeinoministeriö.
KEINO on konsortio, jonka eri osa-alueiden toteuttamisesta ja yhdessä kehittämisestä vastaavat Motiva Oy, Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy, Suomen ympäristökeskus SYKE, Hansel Oy ja Innovaatiorahoituskeskus Business Finland.

KEINO-osaamiskeskus(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Lisää aiheesta:
Julkiset hankinnat(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) (Circwaste.fi)