Siirry sisältöön

Kuopio

Kuopiossa asuu yli 120 000 asukasta ja liitoskuntien myötä on paljon haja-asutusalueita ja pitkiä etäisyyksiä, jotka asettavat haasteita viisaalle liikkumiselle.

Kuopio on Suomen toiseksi suurin kuntametsänomistaja (metsiä noin 12 000 ha), joten metsillä on merkittävä vaikutus Kuopion hiilinieluihin.

Miten Kuopiossa on käytännössä edistetty Fisun tavoitteita?

Kuopion kaupunki edistää resurssiviisaus- ja ilmastotavoitteitaan sekä resurssiviisausohjelman (2017) että ilmastopoliittisen ohjelman (2020) viitoittamina. Kuopion tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2030.

Kaupunkikonsernin yksiköt, vastuualueet ja yhtiöt ovat laatineet omia ilmastosuunnitelmiaan vuoden 2022 aikana. Ilmastosuunnitelma on jokaisen työyksikön tai vastuualueen oma suunnitelma siitä, miten omassa toiminnassa toteutetaan Kuopion ilmasto-ohjelmaa ja vähennetään toiminnan aiheuttamia päästöjä. Suunnitelmassa huomioidaan myös ilmastonmuutoksen sopeutumis- ja varautumistoimet mahdollisuuksien mukaan.

Kuopion kaupunki siirtyi vuoden 2021 alussa käyttämään vain vihreää sähköä. Lisäksi keskeisellä kaupunkialueella sijaitsevat kaupungin rakennukset ovat lämmenneet puukaukolämmöllä vuodesta 2018 lähtien (noin 85 % lämmitettävistä kuutioista on puulämmön piirissä). Kaupungin joukkoliikenteen kalustosta noin 80 % on EU:n direktiivin määrittelemiä puhtaita ajoneuvoja.

Yhteyshenkilö:
energianeuvoja Mari Turunen
puh. 044 718 2870
etunimi.sukunimi@kuopio.fi


Kuopion kaupunki(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)